Project Description

Zwolle Duinzicht

Wonen tussen duin en water

2019, Zwolle
Van Wonen
Nieuwbouw, Wonen

Zwolle Duinzicht, tussen de duinen en het water in de nieuwe Zwolse wijk Stadshagen verrijzen 51 royale koopwoningen. Het buurtschap Duinzicht krijgt een uniek landschap met hoge duinen, kleine watertjes, en weidse uitzichten over de Milligerplas. Dit vraag ook om unieke woningen.

De 51 woningen zijn versprokkeld over het duinlandschap in groepjes van twee, drie, en vier. Echter zien we de blokken van drie en vier woningen meer als twee+één en twee+twee. Door een sprong in gevel zorgen we voor een diversiteit in het aantal woningen van een blok. Je woont hier altijd in een tweekapper!

Het doel van dit plan is om uiteindelijk 51 verschillende woningen te creëren met dezelfde basis. Door het aanbieden van verschillende indelingsvarianten, aan- en uitbouw mogelijkheden, en spiegelingen creëren we eigenheid en diversiteit.

Het  duinlandschap sluit aan de achterkant aan op de eerste verdieping van de woning, dit is de woonlaag. Op maaiveld (onder de woning) is er plek voor de auto, de garage, en eventueel een kantoor aan huis. In de basis is er ruimte voor vijf volwaardige slaapkamers.

De architectuur is gebaseerd op houten strandhuis. In combinatie met de zandkleurige (bruine) baksteen gaan de woningen bijna op in het landschap.

< Terug naar projecten
AG NOVA Architecten Zwolle Duinzicht
AG NOVA Architecten Zwolle Duinzicht

Andere projecten