Visie

Vorm geven aan samen leven

Wij geven vorm aan plekken die bijdragen aan positief samenleven. Voor ons betekent dit ontwerpen vanuit verbinding: tussen mensen, tussen ruimtes, tussen ambities. We vinden oplossingen waarbij we meerwaarde creëren door het koppelen van kansen. Het resultaat? Krachtige concepten verankerd in duurzame architectuur met tijdloze kwaliteit.

Samen

Veel actuele uitdagingen in het ruimtelijk domein vragen een integrale visie, alleen samen kom je verder. Wij voelen ons sterk betrokken bij maatschappelijke thema’s zoals de  het gebrek aan voldoende betaalbare woningen, de enorme vraag naar zorggeschikte buurten, woningen en verpleeghuizen en het voorkomen van vereenzaming. Zachte middelen zorgen voor harde resultaten: het ontwerpen van de toevallige ontmoeting, aandacht voor positieve gezondheid en de verbinding met natuur en locatie. We hechten grote waarde aan samenwerking en kennisdeling, wat tot uiting komt in onze ketensamenwerking met diverse woningcorporaties en zorginstellingen en onze betrokkenheid bij De Ecolutie, De Klimaataanpakkers, Transformeer met Elk en het Fijn-wonen concept van Van Wijnen.

Verbinding

Verbinding staat centraal bij het realiseren van onze ontwerpen. Hierbij zoeken wij naar het toevoegen van meerwaarde door het stapelen van kwaliteiten. Dit kan letterlijk leiden tot meerwaarde voor de opdrachtgever, maar ook figuurlijk voor bijvoorbeeld de gebruiker, de omgeving of de natuur. Bij zorgprojecten leggen we bijvoorbeeld de verbinding tussen investeringskosten en het ruimtelijk programma van eisen met ons KEI-model, en maken we ruimtelijke connecties om leefbare woon-zorgzones te creëren.

AG NOVA Architecten -Zorg en Verbinden
AG NOVA Architecten Ballum Hotel Nobel

Duurzaam

Duurzaamheid is voor ons meer dan energiezuinig en klimaatbewust ontwerpen. Het vraagt een allesomvattende visie op bouwen, waarbij wij streven naar het vormgeven van gebouwen met een langere levensduur door middel van kwaliteit en flexibiliteit. Niets nieuws hoeven bouwen is de ultieme vorm van duurzaamheid. Door ons te richten op de toepassing van non-virgin en bio-based materialen beperken we de CO2-impact van onze ontwerpen op de korte termijn. We realiseren ons dat vrijwel elk gebouw uiteindelijk zal worden vervangen. Daarom passen we, waar mogelijk, de principes van losmaakbaar bouwen toe, zodat materialen in de toekomst kunnen worden teruggewonnen en hergebruikt zonder waardeverlies: een circulaire benadering!

Expertise

Woningbouw

Mooi, haalbaar en betaalbaar, dat zijn voor ons kernbegrippen waarmee wij woningen ontwerpen. Betaalbare woningen zijn niet alleen voordelig te bouwen, maar verbruiken weinig energie en kennen lage onderhoudslasten. Doordat wij weten wat de uitdagingen zijn bij het realiseren van betaalbare woningen, wordt geen tijd verspild aan onhaalbare plannen en realiseren wij projecten  binnen tijd én budget. Onze ontwerpen dragen bij aan samen leven, we ontwerpen voor ontmoeting en voorkomen anonimiteit. Het is dan ook niet voor niks wat we veel grootschalige woningbouwprojecten doen voor onder andere woningcorporaties. Rij-woningen, doorzon-plattegronden, appartementen met galerij- of corridor-ontsluiting, woontorens… Voor elke locatie en elk budget vinden we de juiste woonoplossing!

Zorg

De afgelopen decennia hebben we ons ontwikkeld tot een specialist op het gebied van zorgvastgoed. Gebouwen waar mensen met dementie fijn kunnen wonen en specialistisch kunnen worden verzorgd, zorggeschikte woningen waar mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen, plekken voor dagbesteding, waar ruimte is voor rust of reuring en ontmoeting,  woonvormen voor jongeren met een zorgvraag. In tientallen projecten hebben we ervaring opgedaan met vrijwel elke vorm van zorg en de daarbij behorende regelgeving en financiering. Onze motivatie is altijd om menselijkheid centraal te stellen, hoe zorgbehoevend men ook is. “Als het gebouw je wereld is, maken wij een werelds gebouw!” Een recente ontwikkeling van ons bureau is het ‘Kennis En Inzicht-model’ (KEI-model): Een rekenmodel om de haalbaarheid van nieuw zorgvastgoed in de initiatieffase door te rekenen. Met behulp van dit rekenmodel gaan ontwerpen en haalbaarheid hand in hand.

AG NOVA Architecten Wonen en Zorg
AG NOVA Architecten

Verduurzaming & Herbestemming

Woningcorporaties, ontwikkelaars en VVE’s weten ons inmiddels te vinden voor het upgraden van na-oorlogse woningen naar de standaard van vandaag  en morgen. We beginnen deze projecten met een variantenstudie om het ambitieniveau van de verduurzaming samen vast te stellen. Grootschalige verduurzaming gaat steeds vaker samen met het toevoegen van woningen door optopping, uitplinting, inbreiding of splitsing.

Verduurzaming is niet de enige manier om de levensduur van een bestaand gebouw te verlengen. We gaan graag de uitdaging aan om uitgebluste gebouwen nieuw leven in blazen door er een nieuwe functie in onder te brengen! Zo hebben we al succesvolle transformaties van school naar woningen, van klooster naar zorg-appartementen, van bedrijfshallen naar universiteitscampus en van kerk naar werkatelier uitgevoerd. Stuk voor stuk herbestemmingen met waardevolle resultaten en een positieve impuls voor de directe leefomgeving.

Specials

Onze ‘specials’ bestaan uit projecten welke niet vallen onder de eerder genoemde werkvelden, zoals onze projecten op het gebied van onderwijs, sport en vrije tijd. Hier zijn bijvoorbeeld veel sportgebouwen terug te vinden in de vorm van multifunctionele sportcomplexen, sporthallen en clubgebouwen verspreid door het hele land.

Ons team

Een gebouw maak je nooit alleen.

Het proces van bouwen vraagt om constructieve samenwerking en heldere communicatie met alle betrokkenen in het bouwproces: kleurrijke gebruikers, opdrachtgevers, bouwers en beleidsmakers. Daarom bestaat AG NOVA Architecten uit echte teamspelers. Voor ons is het proces net zo belangrijk als het eindresultaat.

Huib Ribbens

Architect

Yoran van Dalen

Architect

Wim Vonk

BIM-modelleur

Derk-Jan Huisman

Architect – Partner

Roald van den Bedem

Architect – Partner

Stefan van den Eshof

Architect

Rob Scholten

Digitale innovaties

Rick van der Werf

BIM-modelleur

Stefan Busschbach

BIM-modelleur

Peter Wijnolts

Bureaumanager – Hoofd projectleiding – Partner

Paul Versteeg

Architect

Milos Dubljevic

Architect

Mathijs van den Berg

BIM-modelleur

Marin Donker

Architect – BEP

Maarten Manders

BIM-modelleur

Hugo Jantzen

BIM-modelleur

Manon van de Haar

Administratie

Jeroen Osendarp

Architect – Directeur

Linda Martens

BIM-modelleur – BIM-coördinator – Projectleider

Joris te Witt

Architect – Directeur

Kotryna Knegt-Zvironaitė

Architect

Wally Glashouwer

Projectleider

Ralph van Etten

Architect

Kaj Nieuwenkamp

BIM-modelleur – BIM-coördinator – Projectleider

Maikel Scholten

Architect

Jos van Daatselaar

BIM-modelleur

Amber Schenk

Assistent ontwerper

Werkwijze

Het team van AG NOVA Architecten bestaat uit conceptgenerators, ontwerpende architecten, bouwkundigen, BIM-modelleurs en jonge creatievelingen. Voor iedere opdracht wordt een team op maat samengesteld. Wat begint met een goed idee, een toevallige ontmoeting of een inspirerend voorbeeld, resulteert in een plan van aanpak, een strategie en een creatief, geoptimaliseerd ontwerp-concept.

Wij doen onderzoek, ontwerpen samen, tekenen en rekenen, houden workshops, verbeelden, middels maquettes, middels mockups en middels 3D beelden en VR-ervaringen.

Wij werken onze plannen uit in 3D-modellen met ArchiCAD. De kans op fouten is door de driedimensionale koppeling kleiner dan bij een tweedimensionale tekenmethodiek. Als hierom gevraagd wordt kan AG NOVA Architecten vanuit de ArchiCAD-opzet BIM-modellen genereren. Hiermee wordt de uitwisseling van gegevens met andere adviseurs vereenvoudigd omdat alle relevante informatie wordt toegevoegd aan het model.

Vacature

Kom je bij ons werken?

Wij zijn altijd op zoek naar ervaren en gedreven personen die ons enthousiaste team kan komen versterken.

Team AG NOVA bestaat uit 35 personen die werken vanuit ons atelier in de Henricus kerk, nabij het centrum van Amersfoort. Wij zijn een team met passie voor het vak en dat graag de samenwerking aangaat. Een gebouw maak je immers nooit alleen. Wij werken in een informele sfeer en er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Door de groei van het aantal opdrachten zijn we op zoek naar versterking van en aanvulling op ons team.

Modelleur met BIM ervaring

Vanwege onze groei zijn we op zoek naar een BIM modelleur die met ons aan een grote hoeveelheid uitdagende projecten kan werken. Onze plannen werken we uit in 3D-modellen met ArchiCAD. Kijk ook eens naar onze projecten op onze site.

Wij vragen van jou gedrevenheid en kennis van bouwtechniek en regelgeving. Je hebt passie voor de techniek achter een gebouw en wil een gaaf ontwerp maakbaar maken en hebt een MBO of HBO Bouwkunde opleiding afgerond.

Wat neem je mee?

Je neemt minimaal circa 5 jaar relevante Archicad ervaring mee en je kunt goed in teamverband samenwerken, zowel intern als extern. Bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht – Amersfoort.

Wat bieden we?

Een marktconform salaris, een 40-urige werkweek (36 of 32 uur is mogelijk), een prachtige werkplek in ons atelier in een getransformeerde kerk. Thuiswerk mogelijkheden en je treedt toe tot de AG NOVA familie in de vorm van een fijn stel hardwerkende collega’s met een flinke dosis humor!

Heb jij zin om ons team te komen versterken en ben je benieuwd wat wij je verder zoal te bieden hebben? Dan maken we graag een afspraak met je! Stuur daarvoor een motivatiemail met je CV naar joris.te.witt@agnova.eu en je hoort spoedig van ons!

Stage lopen of BEP’en

Ben je op zoek naar een stageplek en ben je bezig met een HBO of WO opleiding Bouwkunde of Architectuur? Of wil  jij ons team versterken en intussen je Beroepservaringperiode (BEP) doorlopen?

Stuur je portfolio en een motivatie naar joris.te.witt@agnova.eu

Bezoek- en postadres

AG NOVA Architecten
Paulus Borstraat 43
3812 TA Amersfoort

Tussen de hagen voor onze kerk is het vrij parkeren, verder is het in de Paulus Borstraat bestemd voor vergunningshouders. Eventueel kunt u betaald parkeren op de Noordewierweg. Station Amersfoort is op loopafstand van onze locatie.

Factuuradres

KvK: 31039041
BTW-nr.: NL004088086B01
Rek.nr: NL36RABO0382244494
administratie@agnova.eu

AG NOVA Architecten, architect en zorg
AG NOVA Architecten, architect en wonen
AG NOVA Architecten, architect en verduurzamen
AG NOVA Architecten, architect en herbestemmen