Visie
Vorm geven aan samen leven
Wij geven vorm aan plekken die bijdragen aan positief samenleven. Voor ons betekent dit ontwerpen vanuit verbinding: tussen mensen, tussen ruimtes, tussen ambities. We vinden oplossingen waarbij we meerwaarde creëren door het koppelen van kansen. Het resultaat? Krachtige concepten verankerd in duurzame architectuur met tijdloze kwaliteit.
Samen
Veel actuele uitdagingen in het ruimtelijk domein vragen een integrale visie, alleen samen kom je verder. Wij voelen ons sterk betrokken bij maatschappelijke thema’s zoals de het gebrek aan voldoende betaalbare woningen, de enorme vraag naar zorggeschikte buurten, woningen en verpleeghuizen en het voorkomen van vereenzaming. Zachte middelen zorgen voor harde resultaten: het ontwerpen van de toevallige ontmoeting, aandacht voor positieve gezondheid en de verbinding met natuur en locatie. We hechten grote waarde aan samenwerking en kennisdeling, wat tot uiting komt in onze ketensamenwerking met diverse woningcorporaties en zorginstellingen en onze betrokkenheid bij De Ecolutie, De Klimaataanpakkers, Transformeer met Elk en het Fijn-wonen concept van Van Wijnen.
Verbinding
Verbinding staat centraal bij het realiseren van onze ontwerpen. Hierbij zoeken wij naar het toevoegen van meerwaarde door het stapelen van kwaliteiten. Dit kan letterlijk leiden tot meerwaarde voor de opdrachtgever, maar ook figuurlijk voor bijvoorbeeld de gebruiker, de omgeving of de natuur. Bij zorgprojecten leggen we bijvoorbeeld de verbinding tussen investeringskosten en het ruimtelijk programma van eisen met ons KEI-model, en maken we ruimtelijke connecties om leefbare woon-zorgzones te creëren.
Duurzaam
Duurzaamheid is voor ons meer dan energiezuinig en klimaatbewust ontwerpen. Het vraagt een allesomvattende visie op bouwen, waarbij wij streven naar het vormgeven van gebouwen met een langere levensduur door middel van kwaliteit en flexibiliteit. Niets nieuws hoeven bouwen is de ultieme vorm van duurzaamheid. Door ons te richten op de toepassing van non-virgin en bio-based materialen beperken we de CO2-impact van onze ontwerpen op de korte termijn. We realiseren ons dat vrijwel elk gebouw uiteindelijk zal worden vervangen. Daarom passen we, waar mogelijk, de principes van losmaakbaar bouwen toe, zodat materialen in de toekomst kunnen worden teruggewonnen en hergebruikt zonder waardeverlies: een circulaire benadering!
Expertise
Woningbouw
Mooi, haalbaar en betaalbaar, dat zijn voor ons kernbegrippen waarmee wij woningen ontwerpen. Betaalbare woningen zijn niet alleen voordelig te bouwen, maar verbruiken weinig energie en kennen lage onderhoudslasten. Doordat wij weten wat de uitdagingen zijn bij het realiseren van betaalbare woningen, wordt geen tijd verspild aan onhaalbare plannen en realiseren wij projecten binnen tijd én budget. Onze ontwerpen dragen bij aan samen leven, we ontwerpen voor ontmoeting en voorkomen anonimiteit. Het is dan ook niet voor niks wat we veel grootschalige woningbouwprojecten doen voor onder andere woningcorporaties. Rij-woningen, doorzon-plattegronden, appartementen met galerij- of corridor-ontsluiting, woontorens… Voor elke locatie en elk budget vinden we de juiste woonoplossing!
Zorg
De afgelopen decennia hebben we ons ontwikkeld tot een specialist op het gebied van zorgvastgoed. Gebouwen waar mensen met dementie fijn kunnen wonen en specialistisch kunnen worden verzorgd, zorggeschikte woningen waar mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen, plekken voor dagbesteding, waar ruimte is voor rust of reuring en ontmoeting, woonvormen voor jongeren met een zorgvraag. In tientallen projecten hebben we ervaring opgedaan met vrijwel elke vorm van zorg en de daarbij behorende regelgeving en financiering. Onze motivatie is altijd om menselijkheid centraal te stellen, hoe zorgbehoevend men ook is. “Als het gebouw je wereld is, maken wij een werelds gebouw!” Een recente ontwikkeling van ons bureau is het ‘Kennis En Inzicht-model’ (KEI-model): Een rekenmodel om de haalbaarheid van nieuw zorgvastgoed in de initiatieffase door te rekenen. Met behulp van dit rekenmodel gaan ontwerpen en haalbaarheid hand in hand.
Verduurzaming & Herbestemming
Woningcorporaties, ontwikkelaars en VVE’s weten ons inmiddels te vinden voor het upgraden van na-oorlogse woningen naar de standaard van vandaag en morgen. We beginnen deze projecten met een variantenstudie om het ambitieniveau van de verduurzaming samen vast te stellen. Grootschalige verduurzaming gaat steeds vaker samen met het toevoegen van woningen door optopping, uitplinting, inbreiding of splitsing.
Verduurzaming is niet de enige manier om de levensduur van een bestaand gebouw te verlengen. We gaan graag de uitdaging aan om uitgebluste gebouwen nieuw leven in blazen door er een nieuwe functie in onder te brengen! Zo hebben we al succesvolle transformaties van school naar woningen, van klooster naar zorg-appartementen, van bedrijfshallen naar universiteitscampus en van kerk naar werkatelier uitgevoerd. Stuk voor stuk herbestemmingen met waardevolle resultaten en een positieve impuls voor de directe leefomgeving.
Specials
Onze ‘specials’ bestaan uit projecten welke niet vallen onder de eerder genoemde werkvelden, zoals onze projecten op het gebied van onderwijs, sport en vrije tijd. Hier zijn bijvoorbeeld veel sportgebouwen terug te vinden in de vorm van multifunctionele sportcomplexen, sporthallen en clubgebouwen verspreid door het hele land.
Ons team
Een gebouw maak je nooit alleen.
Het proces van bouwen vraagt om constructieve samenwerking en heldere communicatie met alle betrokkenen in het bouwproces: kleurrijke gebruikers, opdrachtgevers, bouwers en beleidsmakers. Daarom bestaat AG NOVA Architecten uit echte teamspelers. Voor ons is het proces net zo belangrijk als het eindresultaat.
Jeroen Osendarp
Architect – Directeur
Joris te Witt
Architect – Directeur
Derk-Jan Huisman
Architect – Partner
Roald van den Bedem
Architect – Partner
Peter Wijnolts
Bureaumanager – Hoofd projectleiding – Partner
Manon van de Haar
Administratie
Huib Ribbens
Architect
Sharon van Doesburg-Balk
Administratie
Milos Dubljevic
Architect
Paul Versteeg
Architect
Stefan van den Eshof
Architect
Hiddo de Boer
Architect
Yoran van Dalen
Architect
Ralph van Etten
Architect
Maikel Scholten
Architect
Job Kerklaan
Architect
Kotryna Knegt-Zvironaitė
Architect
Marin Donker
Architect – BEP
Amber Schenk
Assistent-Ontwerper
Sadaf Hasanzad
Assistent-Ontwerper
Tom Stuiver
Assistent-Ontwerper
Nienke Boot
Architect – Projectleider
Wally Glashouwer
Projectleider
Kaj Nieuwenkamp
BIM-modelleur – BIM-coördinator – Projectleider
Linda Martens
BIM-modelleur – BIM-coördinator – Projectleider
Wim Vonk
BIM-modelleur
Rick van der Werf
BIM-modelleur
Stefan Busschbach
BIM-modelleur
Maarten Manders
BIM-modelleur
Sanne Krijnen
BIM-modelleur
Hugo Jantzen
BIM-modelleur
Jos van Daatselaar
BIM-modelleur
Rob Scholten
Digitale innovaties
Werkwijze
Het team van AG NOVA Architecten bestaat uit conceptgenerators, ontwerpende architecten, bouwkundigen, BIM-modelleurs en jonge creatievelingen. Voor iedere opdracht wordt een team op maat samengesteld. Wat begint met een goed idee, een toevallige ontmoeting of een inspirerend voorbeeld, resulteert in een plan van aanpak, een strategie en een creatief, geoptimaliseerd ontwerp-concept.
Wij doen onderzoek, ontwerpen samen, tekenen en rekenen, houden workshops, verbeelden, middels maquettes, middels mockups en middels 3D beelden en VR-ervaringen.
Wij werken onze plannen uit in 3D-modellen met ArchiCAD. De kans op fouten is door de driedimensionale koppeling kleiner dan bij een tweedimensionale tekenmethodiek. Als hierom gevraagd wordt kan AG NOVA Architecten vanuit de ArchiCAD-opzet BIM-modellen genereren. Hiermee wordt de uitwisseling van gegevens met andere adviseurs vereenvoudigd omdat alle relevante informatie wordt toegevoegd aan het model.
Vacature
Kom je bij ons werken?
Wij zijn altijd op zoek naar ervaren en gedreven personen die ons enthousiaste team kan komen versterken.
Team AG NOVA bestaat uit 35 personen die werken vanuit ons atelier in de Henricus kerk, nabij het centrum van Amersfoort. Wij zijn een team met passie voor het vak en dat graag de samenwerking aangaat. Een gebouw maak je immers nooit alleen. Wij werken in een informele sfeer en er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Door de groei van het aantal opdrachten zijn we op zoek naar versterking van en aanvulling op ons team.
Modelleur met BIM ervaring
Vanwege onze groei zijn we op zoek naar een BIM modelleur die met ons aan een grote hoeveelheid uitdagende projecten kan werken. Onze plannen werken we uit in 3D-modellen met ArchiCAD. Kijk ook eens naar onze projecten op onze site.
Wij vragen van jou gedrevenheid en kennis van bouwtechniek en regelgeving. Je hebt passie voor de techniek achter een gebouw en wil een gaaf ontwerp maakbaar maken en hebt een MBO of HBO Bouwkunde opleiding afgerond.
Wat neem je mee?
Je neemt minimaal circa 5 jaar relevante Archicad ervaring mee en je kunt goed in teamverband samenwerken, zowel intern als extern. Bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht – Amersfoort.
Wat bieden we?
Een marktconform salaris, een 40-urige werkweek (36 of 32 uur is mogelijk), een prachtige werkplek in ons atelier in een getransformeerde kerk. Thuiswerk mogelijkheden en je treedt toe tot de AG NOVA familie in de vorm van een fijn stel hardwerkende collega’s met een flinke dosis humor!
Heb jij zin om ons team te komen versterken en ben je benieuwd wat wij je verder zoal te bieden hebben? Dan maken we graag een afspraak met je! Stuur daarvoor een motivatiemail met je CV naar joris.te.witt@agnova.eu en je hoort spoedig van ons!
Stage lopen of BEP’en
Ben je op zoek naar een stageplek en ben je bezig met een HBO of WO opleiding Bouwkunde of Architectuur? Of wil jij ons team versterken en intussen je Beroepservaringperiode (BEP) doorlopen?
Stuur je portfolio en een motivatie naar joris.te.witt@agnova.eu