Nieuwe villa’s in een bestaand kantoorgebouw aan de Zonnehof moeten ruimte gaan bieden voor werken, wonen en weldadig groen!
Karaktervol wonen in het centrum van Amersfoort, aan een groene hof en met een eigen tuin: wie wil dat nu niet? Een markant gebouw aan de Zonnehof wordt door LATEI en Heilijgers getransformeerd tot twaalf luxe parkvilla’s: het Hof van de Zon. Het bestaande gebouw is nu nog in gebruik door de GGD en de RAVU (ambulancedienst). De gemeente Amersfoort is enthousiast over de omzetting naar een woonbestemming en maakt hiermee de weg vrij voor realisatie van het Hof van de Zon. De luxe parkvilla’s worden ontworpen door het eveneens Amersfoortse agNOVA architecten.
Met de architectonische kwaliteiten van het bestaande gebouw wordt zorgvuldig omgegaan. Het geeft de nieuwe woningen extra cachet. Waar nu auto’s het straatbeeld domineren zal straks een aangename groene hof het zicht bepalen. Dit fraaie pocketpark wordt door karakteristieke gebouwen als het Rietveldpaviljoen omgeven.
De grote vierlaagse villa’s van 180-240 m2 zijn hebben naast de gunstige ligging nog meer te bieden. Zo is er de mogelijkheid voor een combinatie van wonen en werken. Iedere villa heeft aan de achterzijde een grote tuin met garage en carport.
LATEI/Heilijgers en de gemeente zijn op dit moment in gesprek met de huidige huurders om te kijken naar een nieuwe locatie voor de GGD en de RAVU. Afhankelijk van deze gesprekken zal een planning gemaakt worden voor de ontwikkeling. In de tussentijd kunnen mensen die interesse hebben in deze grote Parkvilla’s midden in de stad hun gegevens achterlaten op info@latei.nl.