Iedere buurt kent schurende, niet toegeëigende of onvoldoende gebruikte plekken. Soms hangt het verval al in de lucht. Soms blijven er gewoon kansen liggen. Strategisch ingrijpen, fijnmazig, kan de leefbaarheid van een buurt of een stad aanzienlijk verbeteren.
Voor het architectuurcafé van 7 mei zoekt FASadE Amersfoorters die plekken in de stad weten die zij, samen met deskundigen op het gebied van stedenbouw en architectuur zouden willen aanpakken en verbeteren. In maart zullen zijn worden uitgedaagd om hierover mee te denken.
Tijdens het Architectuurcafé op 7 mei zullen de initiatiefnemers zelf de ideeën presenteren. De eindopbrengst van de avond zal een bonte mix zijn van ruimtelijke wensbeelden verdeeld over de stad.
Waar kan kwaliteit van de bestaande stad worden versterkt? Zijn we bij ruimtelijke processen in staat de aanwezige kennis van de bevolking over de leefomgeving te mobiliseren en daarbij in te zetten?

Sprekers tijdens deze avond:

Wethouder Gert Boeve
Directeur Alliantie, Koos Koolstra
Stedenbouwkundige-directeur Volmer en partners, Tom Bullens
Architect-partner ag NOVA architecten, Jeroen Osendarp

Oproep:

Amersfoorters gezocht die willen meedenken over de aanpak van ‘rommelige, ongebruikte, en/of schurende plekken’ in de stad.