Project Description

De Havens

Zorgwonen op een kleine schaal

2015, Nooitgedacht
Stichting De Trans en Woonzorg Nederland
48 zorgwoningen

Het plan voor zorgwoningen in Nooitgedacht is toekomstgericht. De opzet is flexibel. De woningen zijn nu bestemd voor meervoudig verstandelijk en fysiek beperkten met ouderdomsproblematiek. Het plan geeft een zorgvuldige vertaling aan het programma, dat bovenal vanuit het perspectief van de bewonersbeleving is geschreven. Mocht er na verloop van tijd minder behoefte bestaan aan zorgwoningen, dan zijn de woningen eenvoudig terug te bouwen naar appartementen of reguliere twee-onder-één-kap-woningen.  

De woningen voegen zich qua maat en uitstraling in de omliggende woonwijk en bieden tegelijkertijd de gewenste bescherming voor de kwetsbare doelgroep. Het omliggende landschap en de sfeervolle binnentuinen zijn in samenhang met de bebouwing ontworpen, zodat binnen en buiten direct op elkaar betrokken zijn. 

Gelijktijdig met de totstandkoming van het ontwerp hebben we gewerkt aan een beknopt naslagwerk dat ingaat op aspecten van de helende omgeving voor deze specifieke doelgroep op het vlak van interieur- en exterieurontwerp. 

< Terug naar projecten

Andere projecten