Project Description

Victory Boogie Woogie

Een continue veranderende ode aan Amersfoorts bekendste schilder.

2018, Amersfoort
BPD
Wonen

Net als het beroemdste schilderij van Mondriaan kenmerkt het gebouw zich door een orthogonaliteit in een niet orthogonale omgeving. Verschillende richtingen en volumes.

Wij completeren de compositie door toevoeging van gebouw VICTORY. De eerder weinig samenhangende volumes worden hierdoor tot één ruimtelijk object. Dit object volgt de orthogonale en diagonale structuur van de plek, evenals VICTORY BOOGIE WOOGY.

De schil van het object heeft een heldere en structurerende belijning die de eenheid versterkt. Binnen dit raster heerst diversiteit en keuzevrijheid. Zoals Mondriaan elke dag zijn VICTORY BOOGIE WOOGIE bijwerkte, zo kunnen bewoners tot na de ingebruikname, invloed uitoefenen op de verschijningsvorm van het gebouw.

Het is een continue veranderende ode aan Amersfoorts bekendste schilder: Piet Mondriaan

De door elkaar dansende kleuren en de dynamiek van het opengebroken netwerk van lijnen verwijzen volgens sommige beschouwingen naar het dynamische tempo en het bruisende levensritme van de Grote Stad New York

Keuzevrijheid en individualiteit samengebracht in een regelmatig raster, oneindig en bijzonder door een niet orthogonale omgeving. Het schilderij symboliseert onze ontwerpvisie. Daarnaast is gebouw Victory Boogie Woogie een swingende ode aan de bekendste Amersfoorter allertijden.

< Terug naar projecten

Andere projecten