Project Description

Villa Maliebaan

Herbestemming van rijksmonumentale villa tot zes appartementen

2018, Utrecht
BORON
Zes Appartementen

Een Rijksmonumentale villa aan de Maliebaan is herbestemd tot zes appartementen. De villa uit 1880 is gebouwd in neo-renaissancestijl en recentelijk aangekocht door nazaten van de opdrachtgever. De oorspronkelijke ruimtelijke structuur van de villa is intact gebleven en vormt het uitgangspunt voor het ontwerp. De voorgestelde ingrepen zijn reversibel, zodat het statige pand ook weer terug te brengen is naar een kleiner aantal woningen of zelfs één grote woning.

Originele elementen worden gerestaureerd en zoveel mogelijk teruggebracht naar hun oorspronkelijke staat. Nieuwe toevoegingen zijn duidelijk als zodanig afleesbaar. Op punten waar dit ‘onzichtbaar’ kan, verbeteren we het binnencomfort met moderne middelen. In de smalle ruimte naast de centrale trap wordt een huislift geplaatst.

Met de villa wordt ook de tuin opnieuw ingericht. Zowel het architectonisch ontwerp van ag nova architecten als het landschapsontwerp door Vollmer & Partners zijn gebaseerd op nauwkeurig historisch onderzoek.

< Terug naar projecten

Andere projecten