Apeldoorn

Nieuwe huurwoningen aan Dovenetel razend populair

“Nieuwe huurwoningen aan Dovenetel in Apeldoorn razend populair…”  Leuk hoor als je de architect bent van razend populaire woningen. AG NOVA Architecten hebben er met veel plezier aan ontworpen en wensen de gelukkigen heel veel woonplezier.

Er is zeer grote belangstelling voor de sociale huurwoningen die aan de Dovenetel en Erepijs in Apeldoorn worden gebouwd. In minder dan 24 uur meldden zich al meer dan 300 mensen; bijna het dubbele van het totaal dat normaal in een aantal dagen wordt gehaald. De huizen komen op de plek waar voorheen onder meer karakteristieke piramidewoningen stonden. Die waren te zeer verouderd, concludeerde woningcorporatie de Woonmensen. Daarom zijn ze gesloopt.

AG NOVA Architecten in een artikel in “De Stentor” Apeldoorn.

Najaar

Voor de 43 verdwenen woningen komen nu 52 huizen terug. Die kennen allemaal twee slaapkamers. De woningen worden voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming, warmtepomp en volgens de corporatie ‘optimale isolatie’. Dat leidt tot een energielabel A. Het merendeel komt tussen Sluisoordlaan en Dovenetel te liggen.
De bouw is inmiddels gestart. De woningen kunnen volgens plan in het najaar voor het eerst bewoond worden. Deze week heeft de Woonmensen de woningen alvast aangeboden volgens de website van Woonkeus.

Binnen een etmaal ging de teller over de 300 reacties, na ruim twee dagen was het aantal de 500 gepasseerd. ,,Dat is voor de beginfase wel erg bijzonder’’, zegt de Woonmensen-woordvoerder Rick Evers. Gemiddeld komen er 3 à 4 dagen zo’n 175 reacties op vrijkomende woningen.

Overigens is niet iedereen lovend over het project. Zo beklaagt een overbuurman zich over verdwijnend uitzicht. De Partij voor de Dieren betreurde eerder dat voor het project er bomen zijn gekapt en dat ‘het aantal vierkante meters groen in de buurt vermindert’.

Enthousiasme

Dat maakt het enthousiasme bij woningzoekenden er dus niet minder op. Inschrijven voor een van de eengezinswoningen kan tot en met 18 april. Er gelden geen voorrangsregels; alle woningen worden toegewezen op volgorde van inschrijfduur bij Woonkeus (de woningtoewijzing in de Stedendriehoek).

< TERUG NAAR NIEUWS

Ander nieuws