Nieuwbouw residentie Ruitersbos in Breda-Zuid

Een leuk artikel in verschillende media waaronder in het AD over het project Ruitersbos. Lees hier het artikel.

BREDA – De nieuwbouw van seniorenresidentie Ruitersbos in Breda-Zuid komt snel dichterbij. De twee wooncomplexen aan de Brahmslaan 2 en 6 met twee keer 22 appartementen gaan plat en maken plaats voor twee nieuwe complexen met twee keer 36 appartementen.

De residentie ligt in de oksel van de zuidelijke rondweg en de Willem van Oranjelaan. Als eerste komt het meest noordelijk gelegen gebouw aan de beurt. De sloop begint in april 2021, medio 2022 moet het zeven woonlagen tellende wooncomplex er staan. In de jaren erna volgt het tweede even grote complex.

AG NOVA Architecten Breda Ruitersbos

Open corridor

De gebouwen met ‘chique uitstraling’ worden verbonden met een open corridor, een overdekte loopgang. De parkeerplaatsen komen op eigen terrein, ingepakt in het groen. De twee huidige wooncomplexen stammen uit de jaren ’60 en zijn verouderd. Overwogen is nog de gebouwen te renoveren, maar dat blijkt niet haalbaar.

Het gaat om sociale huur voor de doelgroep 55-plussers. Zorg aan huis en verpleeghuiszorg is beschikbaar van het ernaastgelegen verpleeghuis Ruitersbos (ruim 100 kamers). Woonzorg Nederland zet met de nieuwbouw in op langer zelfstandig wonen in een ‘mooie, veilige en beschutte omgeving’.

Zorgvuldig

Een paar jaar geleden is op de residentie al een nieuwe woonflat gebouwd aan de Boeimeerweg 2 (Lisztlaan). Dit complex (acht bouwlagen) omvat 38 zorggerelateerde appartementen, luxe woningen van 80 tot 90 vierkante meter. Woonzorg gaat in diezelfde sfeer de twee nieuwe complexen neerzetten.

Er wordt, meldt woordvoerster Eef Borm, zorgvuldig omgegaan met de belangen van de bewoners die nauw betrokken zijn bij het bouwplan. ,,We willen zo veel mogelijk voorkomen dat mensen twee keer moeten verhuizen, daarom wordt fasegewijs gewerkt en worden bijvoorbeeld de twee woongebouwen niet tegelijkertijd gesloopt.” In het complex is onder meer ook een gemeenschappelijke ruimte ingetekend en een kantoor voor thuiszorg.

< TERUG NAAR NIEUWS

Ander nieuws