Gewonnen selectie sporthal Emmer-Compascuum

Op kwaliteit unaniem gewonnen! Samen met onder andere Jansman Bouw uit Luttenberg hebben wij een plan gemaakt voor een volwaardige sportaccomondatie inclusief appartementen en centrumvoorzieningen. Een meerwaarde voor het centrum en het hele dorp!

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept

Het plan aan het Hoofdkanaal en de Spindel heeft twee gezichten en is tweeledig. Aan de ene kant de ontwikkeling van een centrumfunctie met appartementen en aan de andere kant de bouw van een nieuwe sporthal. Qua beleving krijgen de twee delen weinig met elkaar te maken. Echter worden ze in ons plan fraai rug aan rug met elkaar verbonden. Wij hebben ervoor gekozen om beide gezichten een eigen identiteit te geven maar wel de connectie te zoeken in materialisatie en „hoofdmassa”.

De nieuwe sporthal moet niet een achtergelegen gebouw zijn maar een gebouw met een duidelijke en uitnodigende voorkant. Het moet de voorkant opeisen! Door compact te bouwen én door het creëren van een ruime entreezone op eigen terrein denken wij dit gedaan te hebben. Het nieuwe complex moet passen binnen Emmer-Compascuum en zich profileren binnen de gemeenschap. Je moet je er thuis voelen en met plezier naar toe gaan. Je gaat er heen om te sporten,
sport te kijken of beide. Je gaat er ook heen om mensen te ontmoeten (op anderhalve meter of niet), een kopje koffie te drinken, een vergadering, en nog
veel meer…

Maar ook de centrumfunctie met appartementen aan het kanaal moet zijn plekje opeisen binnen het dorp. Het moet eigentijds zijn, tijdloos, en passen binnen de
bestaande bebouwing.

< TERUG NAAR NIEUWS

Ander nieuws