Innovatie

Mooie ontwerpen maken is één ding, maar het dusdanig uitwerken zodat het ook (efficiënt) gebouwd kan worden is een tweede. Bij AG NOVA streven we constant naar de hoogste kwaliteit, zo ook in ons technisch tekenwerk. Binnen ons bureau is er een aantal mensen dagelijks bezig om onze processen te stroomlijnen en zo mogelijk te automatiseren.

In de afgelopen jaren heeft dit al hele mooie resultaten opgeleverd, onder andere door het integreren van QGIS-data, BIM met Archicad en render-software. Ook de potentie van ArtificialIntelligence en GenerativeDesign zetten we in om bijvoorbeeld repeterende werkzaamheden te automatiseren zodat we nog meer tijd kunnen besteden aan het ontwerpen en de algemene kwaliteit van ons tekenwerk.

Ons Stadsgezicht in Harderwijk is een project waar we alles hebben ingezet om tot een soepel proces te komen. Binnen een jaar hebben we hier 193 nieuwbouwwoningen, zeer divers van opzet, vanaf de tenderfase uitgewerkt tot verkooptekeningen. Door middel van generieke bouwstenen zijn we in staat om met een beperkt aantal ‘ingrediënten’ de ambitieuze architectuur te waarborgen, zonder dat elke woning individueel uitgewerkt hoeft te worden. Mooi teamwork!

Ontwikkelaar: Van Wijnen
Stedenbouwkundig plan: Vollmer & Partners
Artist impressions: Nuvastgoed

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept