Bouwimpuls in Amersfoort

Gisteren is bekend geworden dat Gemeente Amersfoort 9,2 miljoen euro van het rijk ontvangt ter bevordering van de woningbouw! Goed nieuws voor ‘onze’ stad, want hiermee kunnen acht projecten met in totaal 885 woningen op korte termijn gebouwd worden. Dit betekent een impuls voor de woningmarkt, waarbij het extra mooi is dat het vooral gericht is op de ontwikkeling van betaalbare (huur)woningen.

AG NOVA Architecten werkt aan twee van deze projecten. In samenwerking met Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed ontwerpen we een nieuw hart voor het Soesterkwartier rondom de bestaande Emmaüskerk. De combinatie van (zorg)woningen, kinderopvang, horeca en een huiskamer voor de buurt maakt het een rijk programma dat echt meerwaarde levert voor de wijk!

In Liendert werken we in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling B.V. aan De Kop van Liendert. Op deze locatie worden in totaal 120 woningen gebouwd, verdeeld over socialehuur en middenhuur. De woningen worden gesitueerd rondom een rustige binnentuin, wat in contrast staat met de dynamische omgeving aan de buitenzijde. Dit project is door de gemeente en de Alliantie aangeduid als een pilot-project om te onderzoeken in hoeverre we losmaakbaarheid kunnen doorvoeren in het ontwerp en de uitvoering van de gevels.

AG NOVA Architecten Hart van Soesterkwartier
AG NOVA Architecten Hart van Soesterkwartier

We kijken uit naar de verdere uitwerking van deze projecten, welke zullen bijdragen aan onze missie:

Vorm geven aan plekken die bijdragen aan positief samenleven. Voor ons betekent dit ontwerpen vanuit verbinding; tussen mensen, tussen ruimtes, tussen ambities!